Preşedintele stiri: 3600

În SUA a fost testat un zbor istoric: a fost lansat un avion cu motor cu hidrogen

8 mar. 00:00   Diverse
2752 0

Zborul a durat 15 minute, iar avionul s-a ridicat la o altitudine de 1066 de metri.

Compania americană Universal Hydrogen a testat avionul Dash-8 pentru zboruri interurbane dotat cu un motor cu hidrogen. Tehnologia inovatoare a fost instalată numai pe partea stîngă a aparatului de zbor.

Acest lucru este menționat în materialul Engadget .

Zborul de testare de 15 minute al aeronavei urbane Dash-8 cu un motor cu hidrogen cu 40 de locuri, realizat de compania Universal Hydrogen, a fost numit unul istoric. În ciuda duratei scurte a zborului, reprezentanții companiei îl consideră important pentru dezvoltarea inițiativei de a crea emisii zero pentru companiile aeriene din America de Nord, relatează cursor.

Instalarea motorului cu hidrogen care cîntărește 30 kg pe avionul urban Dash-8 a necesitat modificări semnificative. A fost folosit un rezervor de combustibil de la Plug Power și un motor electric dezvoltat de magniX. Pentru a asigura siguranța zborului, pe aripa dreaptă a fost instalat un motor turbopropulsor standard Pratt & Whitney. Compania Universal Hydrogen este încrezută în perspectivele proiectului și speră să primească un certificat pentru zborurile de pasageri pînă în 2025.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий