Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

În Rusia a fost blocat Instagram-ul

11 mar. 18:45   Diverse
1988

Roskomnadzor a restricționat accesul la rețeaua socială Instagram pe teritoriul Rusiei. Motivul acestei decizii a devenit faptul că compania americană Meta (fostă Facebook), care deține site-ul, a permis postarea pe platformă a mesajelor cu îndemnuri la violență împotriva rușilor, potrivit site-ului agenției.

"Pe baza solicitării Procuraturii Generale a Federației Ruse, accesul la rețeaua socială Instagram (deținută de Meta Platforms, Inc.) pe teritoriul Federației Ruse va fi limitat", se spune în declarația Autorității de reglementare.

Roskomnadzor a precizat că pe platformă au fost distribuite materiale care conțineau îndemnuri la acte violente împotriva cetățenilor ruși, inclusiv a personalului militar.

Anterior, pe 11 martie, Procuratura Generală a Rusiei a cerut Roskomnadzor să restricționeze accesul la Instagram. Motivul acestei cerințe a fost că, potrivit agenției, pe platformă au apărut îndemnuri către ruși de a participa "la revolte în masă însoțite de violență".

În aceeași zi, agenția a trimis o cerere în instanță pentru a recunoaște Meta drept o organizație extremistă și a cerut interzicerea activității sale pe teritoriul țării. În plus, Comitetul de anchetă a deschis un dosar penal împotriva companiei.
Despre faptul că Meta a permis temporar publicarea mesajelor cu îndemnuri la violență împotriva militarilor ruși s-a aflat vineri, 11 martie. Utilizatorii site-urilor Meta vor avea, de asemenea, permisiunea temporară de a publica postări care îndeamnă la moartea președinților Rusiei și Belarusului, Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав