Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1109

În Japonia a fost aprobată noua componență a Guvernului

10 aug. 09:31   Diverse
1318 0

Ministrul japonez de Externe, Yoshimasa Hayashi, și-a păstrat funcția în guvernul Fumio Kishida după remanierile de miercuri. Noua listă de miniștri a fost citită la o conferință de presă specială al Secretarului General al Cabinetului de Miniștri Hirokazu Matsuno, care, de asemenea, va continua să-și exercite atribuțiile.

"Yoshimasa Hayashi rămîne ministrul de Externe", a spus el. Și-au păstrat portofoliile în guvern și Ministrul Finanțelor, Shunichi Suzuki, ministrul Terenurilor publice, infrastructurii, transporturilor și Turismului din Japonia, Tetsuo Saito, precum și ministrul Redresării economice, Daishiro Yamagiwa, care deține prin cumul și funcția nou creată de responsabil pentru promovarea startup-urilor și conduce sediul central pentru combaterea răspîndirii coronavirusului.

După cum a remarcat Kazuto Suzuki, profesor la Universitatea din Tokyo și expert la Fundația Tokyo, într-un interviu acordat TASS, politica externă a Japoniei nu ar trebui să se schimbe după remanierile din Cabinetul de miniștri. Agenția de știri Kyodo a menționat, de asemenea, că decizia de-l păstra pe Hayashi în funcția de ministru de Externe se datorează în primul rînd situației instabile din lume și dorinței de a păstra în aceste condiții aparatul de politică externă.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав