X 
Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 929

În India au izbucnit proteste din caua noului sistem de recrutare

16 iun. 16:15   Diverse
1303

O mulțime de oameni din India a incendiat un tren și a blocat liniile de cale ferată în timpul protestelor împotriva unui nou sistem de recrutare pentru armată, a anunțat, joi, poliția indiană joi, relatează Reuters.

Guvernul premierului indian Narendra Modi a anunțat săptămîna aceasta o revizuire a procesului de recrutare pentru a reduce vîrsta medie a armatei și a reduce costurile. Noul sistem urmărește să înroleze bărbați și femei cu vîrste cuprinse între 17,5 și 21 de ani pentru un mandat de patru ani, doar 25% dintre aceștia mai rămîn să-și facă serviciul după aceea, a anunțat spus Reuters.

Anterior, soldații puteau rămîne în armată timp de pînă la 17 ani, ceea ce le garanta salarii mari și locuințe. Termenul scurt al serviciului a provocat îngrijorare în rîndul potențialilor recruți, deoarece armata este una dintre cele mai eficiente instituții sociale din India.
Ca răspuns la reformă, protestatarii „au dat foc unui vagon și au jefuit o gară”, a declarat un purtător de cuvînt al poliției indiene din Bihar.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав