X 

În Grecia, sînt din nou furtuni - alertă de Cod roșu

27 sep. 15:15   Diverse
2335 0

Serviciul de meteorologie al Greciei a emis un cod roşu de vreme extremă, pe fondul intensificării furtunii Elias, care va afecta parţial teritoriul acestei ţări pînă joi.

Există risc de noi inundații, după ce grecii s-au confruntat cu probleme similare la începutul lui septembrie, cînd a trecut pe la ei furtuna Daniel.

În acest context, au fost emise atenționări de călătorie pentru cetățenii străini, care se află sau tranzitează Grecia, prin care îi înștiințează despre fenomenele meteo extreme cu care se pot confrunta și îi sfătuiesc să înștiințeze autoritățile, în caz că se confruntă cu o situație de urgență, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Potrivit presei elene, fenomenele meteo extreme s-au manifestat marți în mai multe părți ale țării, cu ploi abundente, furtuni, grindină și fulgere. Toate unitățile școlare din municipiul Xylokastro au rămas închise marți, din ordinul primarului orașului.

Pe de altă parte, în timpul acestei veri, Grecia s-a confruntat cu mai multe incendii devastatoare, unul dintre acestea afectînd puternic insula Rodos.


0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?