Cazul Șor stiri: 594

În Franța, Alianța "Împreună!" a depășit uniunea forțelor de stînga în primul tur al alegerilor parlamentare

13 iun. 2022,, 07:54   Diverse
2036 0

Blocul de guvernămînt "Împreună!" și uniunea forțelor de stînga "Noua Uniune Ecologică și Socială a Poporului" (NUPES) au finalizat participarea în primul tur al alegerilor parlamentare din Franța cu aproape același rezultat, cîștigînd 25,7% și, respectiv, 25,6% din voturi. Acest lucru este demonstrat de datele preliminare privind prelucrarea a 100% din buletinele de vot publicate de Ministerul Afacerilor Interne.

Pe locul trei, după numărul de voturi acumulate, s-a clasat Partidul Uniunii Naționale al lui Marine Le Pen (18,7%), pe locul patru - Partidul Republicanilor (10,4%), iar pe locul cinci s-au situat reprezentanții Partidului Reconquista al lui Eric Zemmour, cu 4,2% din voturi. Celelalte partide și uniuni nu au depășit pragul de 4%.

Alegerile a avut loc cu cea mai mică rată de participare din istoria celei de-a Cincea Republici. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al țării, 52,5% dintre francezii de pe listele electorale nu au venit la secțiile de votare. Înainte de aceasta, cea mai slabă prezență la vot în primul tur al alegerilor parlamentare a fost înregistrată în 2017, cînd 51,7% dintre alegători nu au venit la secțiile de votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?