X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1107

În Europa oamenii se aprovizionează cu lemne de foc

30 iul. 13:30   Diverse
1827 0

Criza gazelor din Europa dă primele rezultate. În panică, oamenii au început să se aprovizioneze, temîndu-se de lipsa diverselor produse de primă necesitate.

Germanii se aprovizionează cu lemne de foc, polonezii cu zahăr, iar francezii au rămas fără muştar.

În căutarea unei alternative la încălzirea pe gaz, germanii apelează din ce în ce mai mult la lemne. Guvernul subvenționează sobele pe lemne, dar experții avertizează asupra consecințelor grave asupra sănătății.

Cererea de sobe pe lemne din Germania s-a dublat comparativ cu anul trecut, spun producătorii de sobe.


Aproape jumătate din toate casele din Germania sunt încălzite cu gaz. Cu toate acestea, de la începutul războiului în Ucraina, aprovizionarea cu combustibil a devenit nesigură. Prețul a crescut, iar problema reducerii livrărilor prin gazoductul Nord Stream 1, important din punct de vedere strategic, rămîne nerezolvată.


Asociația Germană pentru producerea lemnelor de foc estimează că aproximativ 80% din lemnul ars în Germania provine din surse locale.

Pe de altă parte, Franța a rămas fără stocuri de condimentul său preferat, muștarul, deoarece seceta din Canada și războiul din Ucraina au paralizat oferta mondială de semințe de muștar.

Puținii cumpărători francezi care găsesc muștar pe rafturi plătesc mai mult pentru el, prețurile cu amănuntul crescînd cu 14% în acest an.

În Polonia, unele rețele de supermarketuri au început să raționalizeze vînzările de zahăr, după ce consumatorii au început să cumpere masiv produse în ultimele zile, temîndu-se de lipsuri și de creșterea prețurilor.


Totuși, ministrul agriculturii Henryk Kowalczyk a asigurat că zahărul nu lipsește în țară și că absența sa temporară din magazine a fost rezultatul cumpărăturilor de panică.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав