X 

În Egipt, din cauza caniculei, se va deconecta regulat electricitatea

20 iul. 10:15   Diverse
2703 0

Guvernul egiptean a anunțat că va introduce de săptămîna viitoare tăieri regulate ale furnizării cu curent electric pentru a limita consumul de gaze naturale în timpul valului de căldură care afectează țara.

Locuitorii din Cairo au relatat săptămîna aceasta că mai multe pene de curent au avut loc în oraș după ce temperaturile au trecut de 40 de grade Celsius.

Egiptul are un surplus de electricitate după ce și-a extins rapid capacitatea de producție în ultimul deceniu dar cererea pentru energie, care, în mare parte, este satisfăcută de gaze naturale, crește vertiginos pe perioada verii, cînd oamenii folosesc aerul condiționat.

Premierul egiptean Mostafa Madbouly a confirmat că autoritățile au început să reducă tensiunile asupra sistemului prin pene planificate, după ce presiunea din rețeaua de gaz a scăzut ca urmare a consumului ridicat, transmite Noi.md cu referire la hotnews.ro.

„Sîntem în prezent într-o perioadă de scădere temporară a încărcăturii pînă cînd rețeaua revine la presiuni normale”, a spus Madbouly.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?