Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

În China a sosit Anul Nou Lunar

22 ian. 15:30   Diverse
1353 0

Locuitorii Chinei sărbătoresc duminică Anul Nou conform calendarului lunar (Chūnjié), care va avea loc sub semnul Iepurelui neagru de apă.

Acesta este primul An Nou de la începutul pandemiei COVID-19, cînd locuitorii RPDC pot călători liber prin țară, fapt ce a devenit posibil după ce în decembrie anul trecut autoritățile locale au anulat restricțiile anti-covid privind circulația în țară, precum și interdicțiile la frontieră, relatează tass.ru

Potrivit Administrației de Stat pentru afaceri de Imigrare din Republica Populară Chineză, numărul de intrări și ieșiri de pe teritoriul Chinei în timpul sărbătorilor cu ocazia Anului Nou Lunar va fi de aproximativ 600 de mii, ceea ce reprezintă aproape dublul numărului de intrări și ieșiri din China în timpul sărbătorilor de Anul Nou cu un an mai devreme.

În legătură cu sărbătorile din China, unele restaurante, bănci, magazine și instituții de stat sînt închise pe perioada zilelor libere. La datorie rămîn doar poliția, pompierii și alte servicii de urgență.

Anul acesta, administrația de la Beijing a impus interzicerea focurilor de artificii tradiționale de Anul Nou Chinezesc din cauza măsurilor de securitate. Acest lucru este demonstrat de mesajele SMS trimise de autorități către numerele de telefon ale abonaților celulari care locuiesc în capitala Republicii Populare Chineze și alertele pe suport de hîrtie distribuite prin tot orașul.

Anul Nou conform calendarului lunar este sărbătorit în noaptea de 21 spre22 ianuarie și va dura pînă pe 10 februarie 2024. Patronul său este iepurele de apă, ale cărui culori principale sînt negru și albastru. Pentru chinezi, Chūnjié este una dintre cele mai importante sărbători conform calendarului lunar. Acesta este un moment tradițional pentru călătorii și vizite în locurile natale.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий