X 

În ce parte a zilei este bine să faci sport. Dimineața sau seara?

11 mar. 20:31   Diverse
1811 0

În ce parte a zilei este bine să faci sport. Dimineața sau seara? Ce ne sfătuiesc specialiștii. Vara se apropie cu pași repezi, iar martie este luna perfectă pentru a ne apuca de sport și dietă. Prima intrebare: Facem sport dimineața sau seara? Ei bine, în acest articol vom încerca să răspundem la această întrebare.

În ce parte a zilei este bine să faci sport

Dacă te-ai hotărît să te apuci de sport, atunci hai să vedem în ce parte a zilei este indicat să-l facem. Pentru început e bine să știi că organismul tău are nevoie de o perioadă de acomodare cu noile schimbări, mai exact de aproximativ o lună. Astfel, ai nevoie de foarte multă determinare la început pentru ca organimul să se obișnuiască cu noua modificare a programului, transmite stiridinlume.ro.

Dimineața sau seara?

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, nutriționiștii recomandă sportul de dimineață, deoarece seara metabolismul încetinește. Cercetătorii au demonstrat că exercițiile fizice efectuate serara au afectat calitatea somnului. De asemenea, sportul practicat dimineața oferă organismului capacitatea și rezistența de a face față activităților cotidiene. În acelasi timp, exercițiile matinale îndepartează senzația de oboseală și moleșeală.


Există și cîteva dezavantaje. În primul rînd, presupune un efort pentru a te trezi de dimineață, iar dacă nu ești o persoană matinală vei resimți acest lucru. În al doilea rînd, ai nevoie de mai multă încălzire, deoarece mușchii și articulațiile sînt amorțite dimineața pentru că nu au fost folosite pe timpul nopții.

În cazul în care vei practica sportul seara trebuie să știi că există și cîteva avantaje. În primul rînd, te scapă de stres. Dacă nu ai avut o zi tocmai fericită la locul de muncă, atunci este indicat să faci cîteva exerciții pentru a scăpa de energia negativă pe care ai acumulat-o. În al doilea rînd, nu mai ești condiționat de timp. Specialiștii ne sfătuiesc ca seara să facem exerciții fără aparate și cu o intensitate medie pentru a evita accidentările.

Ce ne sfătuiesc specialiștii

Cea mai bună variantă pentru a-ți alege momentul potrivit este după ritmul tău circadian, deoarece acesta poate determina dacă ești o persoană mai activă seara sau ai mai multă energie dimineața. Ritmul circadian este caracterizat de modelul celor 24 de ore al rotației pămîntului, iar aceste ritmuri au un rol important pentru o serie de funcții.

De exemplu, acesta are rolul de a determina tensiunea arterială, temperatura corpului, nivelul anumitor hormoni și ritmul cardiac. De aceea fiecare organism este diferit. Unii dau rezultate mai bune dimineața, în timp ce alții preferă să facă sport seara.

Unii oameni nu preferă nici dimineața, nici seara, ci după amiază. Se spune că în acest interval sînt indicate exercițiile realizate cu ajutorul aparatelor, pentru modelarea trupului. Specialiștii ne recomandă să facem mișcare dimineața timp de cîteva luni, apoi să încercăm exerciții după-amiază, iar apoi să facem sport seara. Așa vei afla în ce interval ai dat cel mai bun randament și în ce momente te-ai simțit cel mai bine după ce ai făcut antrenament.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий