X 

Han Zheng a avut întrevederi cu Antonio Guterres și Antony Blinken

20 sep. 21:00   Diverse
1955 0

Vicepreședintele Chinei, Hang Zheng, a avut la New York, întîlniri separate cu secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres și secretarul de stat american, Antony Blinken.

La întîlnirea cu Antionio Guterres, Han a spus că lumea se află într-o etapă de schimbări accelerate și cu multipli factori de instabilitate și incertitudine. Cu cît situația internațională este mai complexă, cu atît este nevoie de multilateralismul real și de ONU mai puternic. La rîndul său, Guterres a mulțumit Chinei pentru susținerea ONU și a apreciat inițiativele Chinei.

În dialogul cu Antony Blinken, Han Zheng a spus că relațiile chino-americane sănătoase și stabile aduc beneficii celor două țări și lumii întregi. Dezvoltarea Chinei presupune oportunități și beneficii, nicidecum nu însemană provocare sau risc la adresa Washingtonului. SUA și China trebuie să se întîlnească la jumătatea drumului și să aplice consensurile de la Bali ale celor doi președinți, să acționeze pentru a crea condiții în favoarea creșterii încrederii și beneficiilor comune, pentru ca relațiile chino-americane să se întoarcă pe calea corectă. La rîndul său, Anthony Blinken a afirmat că dorește ca China să obțină succese, să continue să promoveze creșterea economică mondială și că vrea o consolidare a schimburilor cu partea chineză pentru a controla divergențele și a promova cooperarea, cu scopul dezvoltării stabile a relațiilor bilaterale.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?