X 

Gudsi Osmanov: "Poporul Azerbaidjanului sărbătorește această zi ca o națiune victorioasă"

18 oct. 2022,, 16:15   Diverse
1847 0

Astăzi, Azerbaidjanul sărbătorește Ziua Restabilirii Independenței de stat a țării.

La 18 octombrie 1991, Sovietul Suprem al Azerbaidjanului a adoptat Actul constituțional privind ”independența de stat a Republicii Azerbaidjan”.

Actul constituțional se bazează pe Declarația de independență din 28 mai 1918 și pe Declarația Sovietului Suprem al Republicii Azerbaidjan "Cu privire la restabilirea independenței de stat a Republicii Azerbaidjan" din 30 august 1991 și stipulează că Republica Azerbaidjan este succesorul legal al Republicii Democratice Azerbaidjan.

Gudsi Osmanov a atras atenția asupra faptului că pentru al doilea an, poporul Azerbaidjanului sărbătorește această sărbătoare ca o națiune victorioasă, care și-a restabilit integritatea teritorială.

”Astăzi, datorită vitejiei armatei azere conduse de comandantul suprem, președintele Ilham Aliyev, steagul tricolor al Azerbaidjanului independent flutură cu mîndrie pe teritoriile eliberate”, a spus diplomatul.


Menționăm că în mai 1992, Milli Majlis (parlamentul) a aprobat imnul de stat al Azerbaidjanului (muzică de Uzeyir Hajibeyov, versuri de Ahmed Javad), urmat de steagul tricolor și de stema de stat care înfățișează o stea cu opt colțuri și flăcări.

La 15 octombrie 2021, sesiunea plenară a parlamentului azer a adoptat o nouă lege privind ”Ziua Independenței”. În aceeași zi, președintele Ilham Aliyev a aprobat legea privind ”Ziua Independenței”, care a fost redenumită Ziua Restabilirii Independenței la 18 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?