X 

Grecia este paralizată de o grevă națională

21 sep. 16:00   Diverse
1927 0

O grevă națională a lucrătorilor din sectorul public, inclusiv a lucrătorilor din transporturi, a operatorilor de trafic aerian, a personalului medical și a profesorilor, a paralizat Grecia.

Despre acest lucru relatează Kathimerini, scrie Adevărul European.
Anunțul unei greve naționale de 24 de ore a fost făcut joi, 21 septembrie, de către Comitetul Executiv al Confederației Funcționarilor Publici (ADEDY), exprimîndu-și opoziția față de noul proiect de lege al Ministerului Muncii.
Potrivit unui comunicat, ADEDY cere retragerea proiectului de lege și face apel la lucrători să participe la mitingurile organizate în toată țara.
Greva este susținută și de alte sindicate importante, PAME, Federația profesorilor din școlile publice secundare (OLME), Sindicatul lucrătorilor din transportul maritim (PENEN) și Federația lucrătorilor din spitalele publice, care consideră că noua legislație va submina drepturile și condițiile de muncă ale lucrătorilor.
Anterior, sindicatele italiene din transporturi au organizat o grevă feroviară la nivel național timp de o jumătate de zi, în urma unui accident în care un tren a lovit mortal cinci muncitori în timp ce înlocuiau o secțiune de cale ferată.
3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?