COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Gestul pe care îl fac mulți oameni poate provoca pneumonie

Gestul pe care îl fac mulți oameni poate provoca pneumonie

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă! Un gest pe care îl fac foarte mulți oameni poate cauza pneumonie. Potrivit unui nou studiu, publicat în European Respiratory Journal, dacă te scobești în as te poți îmbolnăvi de penumonie.

În momentul în care îți introduci degetul în nas, în organism poate intra o bacterie ce cauzează pneumonie.

Expernții le recomandă părinților să curețe în mod constant mîinile și jucăriile copiilor pentru a-i proteja și pentru a evita răspîndirea bacteriei la alte persoane.


În urma unui studiu, Dr. Victoria Connor, a afirmat: „Infecția pneumococică este o cauză majoră a deceselor din întreaga lume și se estimează că este responsabilă pentru moartea a 1.3 milioane de copii din lume, anual”.

Pentru a evita și a reduce transmiterea pneumococului în infecții, asigură-te că ai o igienă corectă a mîinilor!

„Bătrînii și persoanele cu imunitate scăzută prezintă un risc crescut de a se infecta. În prezent nu știm multe lucruri despre transmisia acestui pneumococ, așa că am vrut să aflăm cum s-ar putea răspîndi în comunitate”, a explicat specialistul.

Cercetătorii au descoperit că aceată bacterie s-ar putea transfera de pe mîini în nasul persoanelor care obișnuiesc să își introducă degetele în nas.

„Asigurarea unei igiene corecte a mîinilor și curățarea jucăriilor și a suprafețelor ar putea reduce transmiterea și ar putea reduce riscul dezvoltării pneumococului în infecții, precum pneumonia”, a subliniat dr. Connor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load