X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Germania va folosi muncitori străini pentru a face față haosului din aeroporturi

27 iun. 22:00   Diverse
1374

Germania va apela la muncitorii străini pentru a pune capăt haosului din aeroporturile sale, care se confruntă cu lipsa de personal și cu o serie de anulări în perioada premergătoare sărbătorilor, au declarat duminică miniștrii.

"Guvernul intenționează să permită personalului străin de care este nevoie urgentă să intre în Germania pentru muncă temporară", a declarat ministrul Muncii, Hubertus Heil, în ediția de duminică a cotidianului Bild.

"Angajatorii trebuie să plătească un salariu standard și să asigure o cazare decentă pentru perioada temporară", a continuat ministrul social-democrat, asigurînd că nu este vorba de "dumping social".

Guvernul nu a precizat cîți străini vor fi invitați să se alăture forței de muncă de la aeroport, dar, potrivit Bild, numărul ar putea ajunge la "patru cifre", sau cel puțin o mie.

La fel ca în multe alte aeroporturi europene, reluarea traficului aerian după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei de Covid nu a fost încă însoțită de angajarea de personal nou. În plus, există absențe datorate reluării infecțiilor cu coronavirus în Germania.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Economic German, aeroporturile germane au în prezent un deficit de aproximativ 7 200 de profesioniști. Această penurie duce la o serie de anulări de zboruri, în special de către compania aeriană germană Lufthansa, și la cozi lungi la controalele de securitate.

Ministrul de interne, Nancy Faeser, a dat asigurări pentru Bild că nu va exista "nicio concesie" în materie de securitate, precizînd că acești "auxiliari veniți din străinătate (vor fi) angajați, de exemplu, pentru manipularea bagajelor".

Cu toate acestea, Detlef Kayser, membru al consiliului de administrație al Lufthansa, a avertizat în cotidianul Welt că "din păcate, cu greu va fi posibil să se obțină o îmbunătățire pe termen scurt acum, în vară".

"Ne așteptăm ca situația să revină la normal în 2023", a declarat oficialul Lufthansa, care a anulat peste 2.000 de zboruri în ultimele săptămîni.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав