Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 905

Germania urmează să naționalizeze o parte din Nord Stream 2

24 iun. 15:15   Diverse
1513

Ministerul german de Finanțe urma să naționalizeze partea din gazoductul Nord Stream 2 amplasată în toată țara. Spiegel scrie despre asta cu referire la propriile sale surse.

Conductele vor fi utile pentru pomparea gazului din terminalele plutitoare pentru regazificarea gazului natural lichefiat (GNL). Anterior, RWE AG a închiriat deja două dintre aceste unități, permițînd furnizarea a pînă la 14 miliarde de metri cubi de gaz pe an. Dezavantajul, notează ziarul, va fi reacția Rusiei, această acțiune îl va înfuria pe președintele Vladimir Putin.

În plus, vor fi necesare aprobări suplimentare de mediu. Zona în care sînt așezate conductele este în protecție, astfel încît orice modificare a traseului necesită o evaluare a impactului asupra mediului.

Separat, trebuie să se țină cont de poziția unui număr de reprezentanți ai afacerilor germane, care speră că în cîțiva ani Nord Stream 2 va putea, totuși, să-și înceapă funcționarea. Alții se îngrijorează că Rusia ar putea răspunde la această naționalizare prin confiscarea întreprinderilor germane de pe teritoriul său fără a plăti despăgubiri.

Germania a fost determinată să discute astfel de planuri de temerile legate de o oprire completă a livrărilor de gaze din Rusia. Gazoductul Nord Stream și-a redus deja debitul de peste jumătate, iar conducta va fi supusă unei întrețineri de două săptămîni în iulie.


Oficial, Gazprom susține că nu pot menține volumul de pompare fără echipament, care a fost dat pentru reparație germanului Siemens și a rămas în Canada din cauza sancțiunilor. Cu toate acestea, la Berlin ei bănuiesc că conducerea rusă înșeală.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав