Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 583
Preşedintele stiri: 3738

Germania și Danemarca vor construi „Insula Energiei” în Marea Baltică

29 aug. 2022,, 14:45   Diverse
2773 0

Germania și Danemarca au convenit să construiască centrul de energie eoliană Bornholm Energy Island în Marea Baltică. Va genera energie care va ajuta țările să își reducă dependența de gazul rusesc.

O „insula energetică” în Marea Baltică va lega mai multe parcuri eoliene și va distribui energia generată de acestea între cele două țări.

Proiectul va genera mai mult de 3 GW, ceea ce va alimenta aproximativ 4,1 milioane de gospodării. Insula Energy este de așteptat să înceapă să funcționeze în 2030.

„Pentru prima dată în Europa, două țări cooperează la un astfel de proiect”, a declarat ministrul german al Energiei, Robert Habeck.

Potrivit guvernului danez, proiectul necesită investiții de 3 miliarde de euro pentru infrastructură și 6 miliarde de euro pentru construcția unui parc eolian offshore. Furnizorul german de rețea 50Hartz și omologul său danez Energinet vor împărți costurile nodului eolian, precum și profiturile de pe urma acestuia.


După lansarea proiectului, alte țări baltice, precum și Polonia, se vor putea alătura acestuia. În același timp, Germania și Danemarca au convenit între ele că orice partener nou de proiect va necesita aprobarea ambelor părți.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?