X 
Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Georgian Airways i-a interzis președintelui Georgiei să zboare cu avioanele sale

21 mai. 13:45   Diverse
4183 0

Georgian Airways l-a declarat pe președintele Georgiei, Salome Zurabishvili, care cu o zi înainte a cerut boicotarea transportatorului din cauza efectuării zborurilor către Federația Rusă, persona non grata la bordul avioanelor sale.

Despre acest lucru, așa cum scrie "Adevărul European", a anunțat portalul "Новости-Грузия".

Tamaz Gaiashvili, președintele Consiliului de Administrație al companiei aeriene, a declarat că acesta a fost un răspuns la declarația sa de ieri – Zurabishvili a cerut boicotarea companiei aeriene după reluarea zborurilor directe către Moscova.
"Nu o vom lăsa la bord", spune Gaiashvili, cerînd președintelui să-și ceară scuze, nu numai companiei aeriene, ci întregului popor al Georgiei.

În opinia sa, companiei Georgian Airways aparține astăzi meritele și eroismul piloților georgieni care acum 30 de ani au scos oamenii din orașul Suhumi aflat în flăcări.

Criticînd președintele în toate modurile posibile, Gaiashvili pune accent pe trecutul său francez, subliniind că "s-a plimbat prin Paris" și a trecut brusc la strămoșii președintelui: "Lasă această doamnă să povestească despre strămoșii ei care, împreună cu haznaua Georgiei, au jefuit biserici, mănăstiri și muzee naționale și au fugit, lăsînd poporul georgian flămînd".


Sîmbătă, Salome Zurabishvili a anunțat că va boicota Georgian Airways, care a început să opereze zboruri directe către Moscova.

Ea a cerut altor georgieni să se alăture boicotului companiei aeriene.
După cum s-a anunțat, zborul Georgian Airways de la Tbilisi la Moscova – primul zbor direct de la Tbilisi lansat după patru ani – a aterizat sîmbătă pe aeroportul Vnukovo din Rusia.

19
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?