Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3722

Georgia permite unei alte companii aeriene să opereze zboruri directe către Rusia

16 mai. 16:15   Diverse
1962 0

Compania aeriană Georgian Airways a primit permisiunea de a efectua zboruri directe către Rusia.

Аcest lucru a fost anunțat marți de către autoritatea de reglementare georgiană, scrie Adevărul European.

Compania aeriană va efectua zboruri spre Moscova de șapte ori pe săptămînă începînd cu 20 mai, a precizat aceasta.

"Compania aeriană Georgian Airways începe zborurile regulate pe ruta Tbilisi-Moscova-Tbilisi. Potrivit cererii companiei aeriene către Agenția de Stat pentru Aviație, începînd cu 20 mai zborurile vor fi efectuate de șapte ori pe săptămînă", se arată în comunicat.

În ajun, Georgia a emis prima autorizație pentru compania aeriană "Azimut" din Federația Rusă de a opera zboruri directe.

La 10 mai, președintele rus Vladimir Putin a anulat regimul de vize pentru cetățenii Georgiei și, în același timp, a ridicat interdicția privind zborurile companiilor aeriene rusești către Georgia.

Reprezentanții Tbilisiului oficial au salutat decizia Moscovei și au explicat acest lucru prin interesele acelor cetățeni georgieni care locuiesc pe teritoriul Rusiei și care au avut probleme în a călători în țara lor de origine.

Rusia a suspendat zborurile către Georgia în 2019, după evenimentele cunoscute sub numele de "noaptea lui Gavrilov".

Departamentul de Stat al Statelor Unite a avertizat anterior Tbilisi că va fi sancționat dacă vor fi restabilite legăturile aeriene directe cu Rusia.

Amintim că legăturile aeriene dintre Moldova și Rusia au fost întrerupte la 24 februarie 2022, iar interdicția de zbor este încă în vigoare. Aceasta a provocat o reacție mixtă în Republica Moldova, în condițiile în care sute de mii de compatrioți ai noștri trăiesc și muncesc în Rusia.

În condițiile actuale, zborurile directe din Moldova spre Rusia sînt imposibile, dar la dorință se poate ajunge în Federația Rusă prin tranzit aerian prin țările terțe cu care Federația Rusă a păstrat legături aeriene.

În special, pentru a ajunge în Rusia pe calea aerului, cetățenii Republicii Moldova pot merge din republica noastră mai întîi în Turcia sau Armenia, care nu au impus sancțiuni împotriva companiilor aeriene rusești și avioanele rusești încă mai zboară acolo, iar din Istanbul sau Erevan să zboare la Moscova sau Sankt-Petersburg cu un zbor de legătură.

În circumstanțele actuale, un număr foarte mare de oameni nu-și pot permite zboruri de mii de euro cu legături la Istanbul sau Erevan și sînt nevoiți să renunțe la această oportunitate, indiferent de urgență. Mulți cetățeni cred că autoritățile sînt pur și simplu obligate să organizeze legături aeriene cu Rusia în orice mod acceptabil.

6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?