X 
Criza energetică stiri: 1584
Cutremure stiri: 276

Gazprom va lăsa gazul sub pămînt în loc să ardă surplusurile

28 sep. 17:42   Diverse
1739 0

Temerile politicienilor europeni că Gazprom va arde în mod activ surplusurile de gaz după o scădere a exporturilor și, prin urmare, va otrăvi atmosfera nu au fost confirmate, scrie Bloomberg, relatează lenta.ru.

Gazprom are posibilitatea de a stoca în mod flexibil rezervele nerevendicate în subteran, deoarece multe dintre proiectele de producție ale companiei funcționează ca „butelii de gaz, unde supapa poate fi deschisă la maximum și, uneori, preluarea de gaz poate fi redusă”, a declarat Veaceslav Kulaghin, șeful Institutului de Cercetare Energetică al Academiei Ruse de Științe. Acest lucru a devenit deosebit de relevant după scăderea exporturilor de gaze către piețele externe cheie, inclusiv Europa, cu 39% de la începutul anului, ceea ce a dus la o scădere a producției Gazprom cu 473 milioane de metri cubi în august-septembrie comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021.

Totodată, arderea gazelor în peninsula Yamal, unde Gazprom dezvoltă cîmpuri mari, în perioada 10 august - 21 septembrie s-a ridicat la 1,18 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 28% sub indicatorii de anul trecut, a calculat Bloomberg pe baza datelor satelitare analizate de un grup de cercetători din Colorado School of Mines. „Tendința de ardere a gazelor de către Gazprom în Yamal nu s-a schimbat în ultimele luni”, a spus Mihail Jijin, doctor la Școala de Stat de Mine din Colorado.

Potrivit Băncii Mondiale, Rusia este încă țara cu cele mai mari volume de ardere a gazelor, care dăunează mediului. Anul trecut, țara a ars în total 25,4 miliarde de metri cubi de gaz.

Pe 4 august s-a aflat că după scăderea exporturilor de gaze prin Nord Stream, Gazprom a început să-l ardă la scară industrială. Acest lucru îl confirmă o torță uriașă de gaz arzînd de la granița ruso-finlandeză.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав