X 
Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Gazprom anunță suspendarea pe „termen nedefinit” a livrărilor de gaze prin conducta Nord Stream 1

2 sep. 21:22   Diverse
1404 0

După cum anunță, Gazprom, din cauza unor dificultăți tehnice, ce nu pot fi soluționate din cauza sancțiunilor, va închide pe termen nedeterminat conducta Nord Stream 1, care alimenta în mare parte Germania și țările din vestul Europei.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev a reacționat la anunțul președintei Comisiei Europene privind impunerea unui plafon la prețul gazului rusesc care vine prin conducte în Europa. Acesta susține că în cazul în care o asemenea decizie va fi aprobată, atunci „nu va exista gaz rusesc în Europa”.

„A sosit momentul ca UE să impună un plafon de preț pentru gazele din Rusia”, a spus mătușa von der-Leyen. Va fi ca uleiul. Pur și simplu nu va exista gaz rusesc în Europa”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram.

La scurt timp după anunță, Gazprom anunță că din cauza unor dificultăți tehnice, ce nu pot fi soluționate din cauza sancțiunilor, va închide pe termen nedeterminat conducta Nord Stream 1, care alimenta în mare parte Germania și țările din vestul Europei.

Anterior, Rusia a amenințat că va înceta să vîndă petrol şi gaz natural acelor ţări care-i impun plafoane de preţ pentru aceste resurse energetice, plafoane despre care Moscova consideră că vor destabiliza semnificativ piaţa globală. Totul vine după ce președinta Comisiei Europene a declarat că executivul european ar putea adopta măsura ce prevede plafonarea prețului gazului rusesc ce vine prin conducte în Europa.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав