Cazul Șor stiri: 594

Franţa vrea să interzică ţigările electronice de unică folosinţă

4 sep. 04:00   Diverse
2039 0

Franţa vrea să interzică ţigările electronice de unică folosinţă, așa-numitele vape-uri, a anunţat prim-ministrul acestei ţări, Elisabeth Borne.

"Este o chestiune importantă de sănătate publică", a declarat Elisabeth Borne, într-un interviu acordat duminică pentru postul radiofonic RTL, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Borne a adăugat că Guvernul de la Paris alcătuieşte în această perioadă planuri ce vizează un program naţional de luptă împotriva fumatului, un flagel care cauzează aproximativ 75.000 de decese în fiecare an în Franţa. Aşa-numitele dispozitive de "inhalat" generează anumite obiceiuri în rîndul tinerilor, care pot să ducă apoi la dependenţa de nicotină, a mai spus premierul francez.

Cu toate acestea, Guvernul de la Paris nu intenţionează să majoreze taxele pentru tutun în 2024 după creşterea lor din acest an, a precizat Elisabeth Borne.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat în 2021 o serie de obiective ambiţioase privind limitarea fumatului şi a consumului de alcool, promiţînd să creeze mai multe spaţii în care fumatul să fie interzis şi dorind ca toţi tinerii francezi cu vîrste de pînă la 20 de ani să devină nefumători pînă în 2030.


2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?