X 
Cazul Șor stiri: 599

Franţa se confruntă cu cea mai călduroasă lună septembrie din istoria sa

30 sep. 16:00   Diverse
1379 0

Franţa se confruntă cu cea mai călduroasă lună septembrie din istoria înregistrărilor sale meteorologice. Asta, după temperaturi excepţional de ridicate care au fost înregistrate şi pe timpul verii pe fundalul încălzirii climei globale în 2023, a anunţat vineri agenţia naţională de meteorologie din această ţară, relatează AFP.

„Septembrie 2023 este cea mai călduroasă lună septembrie măsurată vreodată în Franţa metropolitană, cu o temperatură medie mult peste valorile normale” din perioada 1991-2020, au detaliat reprezentanţii Meteo-France.

Luna septembrie 2023, care a început cu o caniculă tardivă excepţională, va fi „cu 3,5-3,6°C” peste valorile normale, „cu o temperatură medie de 21,5°C”, a precizat specialista în climatologie Christine Berne într-o conferinţă de presă.

„Schimbările climatice favorizează o extindere a valurilor de căldură spre (…) primăvară şi spre luna septembrie sau chiar începutul lui octombrie”, aşa cum au prezis modelele de previziune folosite de experţii în climă de la ONU (GIEC), a adăugat Christine Berne.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?