Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Franţa, pregătită de întreruperea totală a livrărilor de gaze ruseşti

11 iul. 12:38   Diverse
1467

Parisul se pregăteşte de o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti, pe care o vede ca fiind cel mai probabil scenariu în planificarea sa, a afirmat duminică ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire.

Franţa este mai puţin dependentă de gazele ruseşti decît unele din statele vecine, dar Executivul pregăteşte planuri de urgenţă.

Sistarea livrării gazelor în acest moment este în mod special problematică deoarece producerea de energie nucleară în Franţa nu face faţă cererii, multe reactoare fiind închise pentru lucrări de mentenanţă.

„Cred că o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti este o posibilitate reală ... şi trebuie să ne pregătim pentru acest scenariu”, a afirmat oficialul în marja conferinţei economice care are loc în Aix-En-Provence, în sudul Franţei.

„Ar fi total iresponsabil să ignorăm acest scenariu”, a declarat Bruno Le Maire, potrivit Reuters, citată de Agerpres.


Oficialul francez a explicat că prima linie de apărare este reducerea consumului de către gospodării şi companii, apoi construirea unei noi infrastructuri, cum ar fi o instalaţie plutitoare pentru regazificarea livrărilor de gaze naturale lichide din străinătate.

Guvernul analizează fiecare companie pentru a vedea unde poate fi forţată o producţie mai scăzută cu scopul de a economisi energia, dacă va fi necesar, a adăugat ministrul francez de Finanţe.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав