X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Franța le va impune prin lege reguli influencerilor: Au foarte multă putere

29 ian. 11:15   Diverse
2230 0

Un act legislativ cu reguli mai stricte pentru influencerii din mediu online este așteptat să ajungă în Adunarea Națională în martie, relatează Politico. Printre măsurile discutate se numără: interzicerea promovării chirurgiei plastice și a medicamentelor, precum și a investițiilor financiare riscante, inclusiv criptomonede, potrivit libertatea.ro.

Decizia de a impune noi reguli prin lege a venit după ce, timp de mai multe luni, ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a atras atenția asupra escrocheriilor și reclamelor înșelătoare promovate de numeroase vedete pe rețelele de socializare.

Acum, un acord politic pe această temă, între partidul președintelui Emmanuel Macron (Renaissance) și socialiștii din parlament, promite să reglementeze sectorul în primăvară.

„Influencerii au foarte multă putere, deci au multă responsabilitate. Regulile nu sînt suficient respectate și trebuie întărite”, a declarat Le Maire, săptămîna aceasta.

„sînt propuneri interesante venite de la parlamentari, vom încerca să cădem de acord asupra unui text comun”.


Regulile vin într-o perioadă în care industria influencerilor din mediul online este în plină expansiune la nivel mondial, iar companii transferă bani de la bugetele pentru promovare pe TV către așa-numiții creatori de conținut cunoscuți ca influenceri, care promovează produse și servicii pentru milioane de tineri urmăritori pe platforme precum Instagram, YouTube, TikTok și Snap.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?