X 
Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Franța crede că economia țării va scădea fără livrările de gaze rusești

1 sep. 08:00   Diverse
988 0

Ministrul Economiei, Finanțelor și Suveranității industriale și digitale a Franței, Bruno Le Maire, a vorbit despre riscul scăderii economiei fără livrările de gaze rusești. El a spus despre acest lucru într-un interviu acordat ziarului Les Echos.

"Să fim sinceri: dacă Rusia încetează complet exportul de gaze către Europa mîine, acest lucru va duce la un șoc", a spus Le Maire. Potrivit ministrului, o astfel de situație ar putea duce la o scădere a economiei țării cu 0,5 la sută anul viitor.

În același timp, Le Mare nu a oferit o prognoză exactă privind inflația, explicînd că nu va exista un declin structural pînă în 2023. "Întreaga noastră politică este de a nivela consecințele sale în timp", a adăugat el. Ministrul și-a exprimat încrederea că inflația nu va distruge planurile de restabilire a industriei țării și de transfer al producției în Franța.

Anterior, France info a anunțat că, confruntîndu-se cu o creștere a prețurilor la gaze și energie electrică, mulți locuitori din Franța au decis să-și încălzească casele cu lemne în iarna următoare. Întreprinderile de producție a lemnului funcționează la capacitate maximă, fluxul de comenzi nu se oprește, iar vînzările sobelor pe lemne au crescut de 1,5 ori pe parcursul anului.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав