X 
Cazul Șor stiri: 594

Franța a suspendat ajutorul financiar acordat Nigerului în urma loviturii de stat

30 iul. 17:40   Diverse
2054 0

Franța a suspendat întregul pachet financiar destinat Nigerului în urma loviturii de stat armate împotriva președintelui Mohamed Bazoum, a anunțat sîmbătă ministerul francez de externe.

Parisul cere „o revenire imediată la ordinea constituțională în Niger”, împreună cu reinstaurarea președinției lui Bazoum, ales democratic, a spus ministerul într-un comunicat.

Țara cu aproximativ 26 de milioane de locuitori are deșert pe două treimi din suprafață și una dintre cele mai mari rate de creștere demografică din lume.

Agenția Franceză de Dezvoltare a alocat în 2021 97 de milioane de euro țării, una dintre cele mai sărace din lume, transmite Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Președintele francez Emmanuel Macron, în timpul vizitei în Papua Noua Guinee, a condamnat ferm lovitura de stat, considerînd-o „periculoasă” pentru regiune și cerînd eliberarea lui Bazoum, care de miercuri este închis la reședința sa oficială.

Șeful diplomatic al UE, Josep Borrell, a declarat că blocul nu va recunoaște puciștii și a anunțat suspendarea cooperării în materie de securitate cu Niger.

3
3
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?