Francezii furioși au luat cu asalt sediul Bursei din Paris și au intrat cu torțe aprinse

20 apr. 16:45   Diverse
2842 0

Sînt noi proteste violente la Paris, din cauza legii pensiilor. Protestatarii nervoși au luat cu asalt sediul Bursei din capitala Franței și au intrat cu torțe aprinse în clădire. Se întîmpă în contextul în care Franța este afectată astăzi de o grevă generală pe căile ferate.

Mii de angajați au încetat lucrul pentru a protesta față de legea pensiilor. Cea mai contestată prevedere este creșterea vîrstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Furia demonstranților este cu atît mai mare cu cît guvernul lui Emmanuel Macron a adoptat legea fără vot în Parlament, grație unor prevederi din Constituție. Liderul francez a promulgat-o deja, fără să mai aștepte discuțiile cu sindicatele pe care le avea programate la Palatul Elysee, transmite Digi.


Într-un discurs către națiune, Emmanuel Macron a încercat să-i împace pe manifestanți însă a provocat și mai multă furie. Legea pensiilor a provocat pînă acum 12 greve generale în Franța de la începutul anului, care au degenerat în adevărate lupte de stradă între protestatari și forțele de ordine.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?