Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Fotografiile lui Zaharia Cușnir vor fi proiectate la unul dintre cele mai importante evenimente fotografice din lume

9 iul. 2022,, 16:50   Diverse
1900 0

Arhiva fotografică moldovenească realizată Zaharia Cușnir va fi expusă la unul dintre cele mai importante evenimente fotografice din lume – Rencontres d'Arles. Fotografiile vor fi prezentate în formatul unui videoclip de patru minute și vor fi acompaniate de muzica trupei moldovenești Trigon Jazz, informează Noi.md cu referire la diez.md.

„Noi am trimis mesaje cu prezentarea colecției de fotografii către mai multe organizații, muzee. Astfel, au aflat despre Zaharia și ne-au contactat cu invitația de a participa la festival”, ne-a spus Victor Maxian, tânărul care a descoperit colecția lui Zaharia Cușnir.

Curatoarea expoziției Nadejda Cernivscaia a adunat fotografiile realizate de Zaharia Cușnir și le-a transformat într-un proiect video care a fost numit „Zaharia – The Archive Out Of The… Suitcase” și evidențiază povestea inedită a arhivei găsite pe neașteptate de Victor Maxian în 2016 în satul Roșietici, regiunea Florești din Moldova. Videoclipul va fi proiectat alături de alte proiecte fotografice selectate la eveniment în data de 9 iulie, de la ora 22.00 până la ora 3.0, la Papeteries Etienne în Arles.

Despre colecția de fotografii realizate de Zaharia Cușnir: colecția de peste 4 000 de negative din anii ’60 a fost identificată de Victor Maxian printre ruinele casei autorului în satul Roșietici, raionul Florești. De asemenea, puteți admira lucrările realizate de Zaharia Cușnir în format online aici.


Reamintim că biblioteca electronică a site-ului www.moldoveni.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria, cultura și civilizația Moldovei din cele mai vechi timpuri pînă în prezent.

Un motor de căutare avansată le oferă vizitatorilor acces la această bibliotecă bogată, ce conţine diferite informaţii la temele site-ului, inclusiv şi la cele referitoare la: muzică, film, literatură, artă, obiceiuri, bucătărie, natură, arhitectură și alte aspecte din trecutul și prezentul Moldovei.

Biblioteca audio - conține peste 2000 piese muzicale. Oferim vizitatorilor posibilitatea să asculte muzica compozitorilor din Moldova, cîntece în interpretarea vedetelor autohtone, să cînte karaoke şi să asculte cărţile audio de care sînt interesaţi.

Biblioteca video - permite vizitatorilor să vizioneze întreaga arhivă de filme artistice, documentare, cronici de producţie autohtonă, filme în desen animat și alte categorii de materiale video. Biblioteca video conține peste 400 de pelicule.

Galeria foto - conține peste 4000 imagini și reprezintă ghidul Dvs. prin Moldova, care vă ajută să descoperiţi frumuseţea plaiului.

Publicaţii - acest compartiment al bibliotecii include mai mult de 1500 publicații la toate compartimentele şi temele site-ului, care vor fi completate permanent, inclusiv şi cu ajutorul Dvs.

Documente istorice –acest compartiment al bibliotecii include culegeri de documente istorice și articole la subiect care va fi completat permanent, inclusiv şi cu ajutorul Dvs.

Informaţiile stocate în Bibliotecă sînt actualizate continuu, precizate, inclusiv şi cu ajutorul Dvs., al utilizatorilor. Noi le vom fi recunoscători acelor vizitatori ai site-lui care vor participa la completarea Bibliotecii cu materiale noi, în format text, foto, audio şi video.

Vizitaţi pagina bibliotecii şi asiguraţi-vă că e într-adevăr o alegere bună!

Biblioteca site-ului este la dispoziţia Dvs., dragi prieteni!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий