Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 290

Fosilele celui mai mare dinozaur prădător descoperit pînă acum, prezentate public în Argentina

29 apr. 23:30   Diverse
1478

Paleontologii argentinieni care au descoperit în timpul unor săpături efectuate în Patagonia rămăşiţele celui mai mare dinozaur prădător găsit pînă acum, le-au prezentat public la Buenos Aires, informează Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Dinozaurul, o nouă specie denumită Maip macrothorax, avea între 9 şi 10 metri lungime, în timp ce alţi megaraptori nu măsurau mai mult de nouă metri, a declarat unul dintre oamenii de ştiinţă care au participat la această descoperire, Mauro Aranciaga Rolando, informează vineri Reuters.

"Acest animal are dimensiuni foarte mari şi am reuşit să recuperăm multe dintre rămăşiţe", a declarat cercetătorul pentru Reuters în timpul prezentării de miercuri a fosilelor, la Muzeul de Ştiinţe Naturale Bernardino Rivadavia din capitala Buenos Aires.

Fosilele au fost descoperite în martie 2020 în provincia Santa Cruz din Patagonia, cu cîteva zile înainte de impunerea restricţiilor stricte asociate pandemiei de COVID-19, a indicat Consiliul Naţional de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnică de care aparţin experţii care au descoperit rămăşiţele dinozaurului.

La expediţie au participat de asemenea doi oameni de ştiinţă japonezi.

Din cauza pandemiei, paleontologii au fost nevoiţi iniţial să îşi trimită unul altuia fosilele acasă pentru a le analiza.

Acest dinozaur carnivor ar fi trăit într-o zonă care este în prezent extremitatea sudică a Argentinei, în urmă cu 70 de milioane, în timpul perioadei cretacice.

Megaraptorii erau vieţuitoare cu un schelet agil, o coadă lungă ce le permitea să-şi menţină echilibrul, un gît prelung şi un craniu alungit, cu peste 60 de dinţi mici, a declarat Mauro Aranciaga Rolando, care a explicat că membrele cu gheare ascuţite ale Maip macrothorax reprezentau cea mai periculoasă armă a acestui animal.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав