X 

Forumul "O centură, un drum" pentru cooperare și dezvoltare agricolă a avut loc la Beijing

21 sep. 09:15   Diverse
1987 0

La 21 septembrie, la Beijing, se va desfășura Forumul pentru cooperare și dezvoltare agricolă "O centură, un drum".

Forumul este organizat în comun de Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale și de Agenția de știri Xinhua și este co-sponsorizat de Departamentul de Cooperare Internațională al Ministerului Agriculturii și Afacerilor Rurale, de Serviciul de informații economice din China al Agenției de știri Xinhua și de Banca Agricolă a Chinei.

Majoritatea țărilor implicate în Inițiativa "O centură, un drum" sînt țări agricole. Cooperarea agricolă este ceea ce își doresc oamenii și este, de asemenea, unul dintre cele mai bune puncte de integrare pentru ca țările să construiască împreună o comunitate de interese și o comunitate de destine. În ultimii zece ani, amploarea schimburilor comerciale și a investițiilor în agricultură între China și țările din Inițiativa "O centură, un drum" s-a extins în mod constant, iar nivelul de integrare industrială și a lanțului de aprovizionare a continuat să înregistreze îmbunătățiri. Deschiderea agricolă la nivel a devenit singura modalitate de modernizare a agriculturii și a zonelor rurale din diverse țări.

Forumul de nivel înalt privind cooperarea internațională "O centură, un drum" a fost organizat de guvernul chinez. Acesta este compus din trei părți: ceremonia de deschidere a forumului, summitul mesei rotunde și reuniunea la nivel înalt.

Primul forum a avut loc la Beijing la 14 și 15 mai 2017. La acesta au participat 29 de șefi de stat sau de guvern, inclusiv președintele rus Vladimir Putin, președintele belarus Alexandr Lukașenko, președintele kazah Nursultan Nazarbaiev și alții, precum și trei șefi de organizații internaționale, inclusiv secretarul general al ONU.


Cel de-al doilea forum a început la Beijing la 25 aprilie 2019, cu participarea reprezentanților din 150 de țări, inclusiv a 40 de șefi de stat, printre care se numără președintele rus Vladimir Putin, președintele azer Ilham Aliyev, președintele tadjik Emomali Rahmon, precum și directorul general al FMI, Christine Lagarde, și secretarul general al ONU, António Guterres.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?