COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Flori rezistente la frig. Iată ce poți crește iarna la balcon

Flori rezistente la frig. Iată ce poți crește iarna la balcon

Puține sînt plantele de interior care rezistă iarna în balcoane. Dar iată cîteva flori rezistente la frig, care pot fi cultivate într-un balcon închis și bine luminat.

În iernile blînde, rezistă în balcoane crizantemele, ficușii bătrîni și puternici, yucca, sau begoniile care pot înflori pînă în luna decembrie. Este foarte important să fie adăpostite de vînturile reci și să aibă multă lumină.

Iar dacă vrei flori în balcon, în sezonul rece, poți poți căuta în florării saxifraga la ghiveci, ciclame, cineraria sau erika, bergenia sau primule. Aceste plante nu sînt deloc sensibile la frig, dar trebuie adăpostite în casă în nopțile geroase.

Saxifraga, flori delicate


Plantele din familia Saxifraga iubesc frigul și se vor adapta foarte ușor într-un balcon rece. Au nevoie de apă modera și de foarte multă lumină.

Cultivă-le în ghivece largi, cu pămînt bun, amestecat cu turbă și cîteva pietre printre care să crească tulpinile fragile. Pietrele au rol de susținere, pentru că saxifraga este o plantă de munte, din zonele cu stîncărie. Din luna ianuarie, dacă planta beneficiază de multă lumină, va face flori delicate roz sau albe, sub formă de mici clopoței.

Iarna este anotimpul în care înfloresc ciclamele și ajung în toate florăriile.

Dacă îți cumperi cîteva ghivece nu trebuie să le aduci în apartament, la căldură. Aerul cald și uscat va ofili florile. Este mult mai bine să ții ciclamele într-un balcon închis, pentru că sînt flori rezistente la frig. Ai grijă să nu stea prea aproape de o fereastră unde bate soarele, pentru că lumina prea puternică le decolorează frunzele și le ofilește.

Se udă moderat și nu se aplică fertilizatori decît anul viitor, la început de toamnă pentru a stimula o nouă înflorire. Lumina este foarte importantă și o temperatură constantă care să nu depășească 5 – 10 grade C.

Bergenia, rezistă cel mai bine la frig

flori rezistente la frig pentru balcoane

Înrudite cu saxifraga, bergenia sînt flori rezistente la frig și se pot adapta și la ghiveci, chiar dacă sînt cunoscute mai degrabă drept flori de grădină. Dacă le cultivi în vase largi de teracotă, să aibă spațiu pentru frunzele lor mari, și le ții la o temperatură medie de 10 grade în balcon, pot înflori chiar din luna ianuarie.

Dar au nevoie de multă lumină și soare. Trebuie udate rar, doar o dată pe săptămînă, iar fertilizatori se aplică doar toamna, înainte de a apărea noile flori.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load