Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1748

Finlanda a admis aderarea la NATO fără Suedia

24 ian. 16:00   Diverse
1264 0

Finlanda admite posibilitatea de a lua în considerare cererea sa de aderare la NATO fără Suedia.

Acest lucru a fost declarat de ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto, relatează RIA Novosti.

„Trebuie să evaluăm situația. S-a întîmplat ceva care să împiedice progresul Suediei în proiectul [NATO] pe termen lung. Este prea devreme să vorbim despre asta”, a spus ministrul.

Pe 21 ianuarie, la Stockholm a avut loc o acțiune cu arderea Coranului în apropierea ambasadei Turciei, care a fost convenită cu autoritățile locale și a fost ținută sub controlul poliției. Acesta a fost unul dintre motivele pentru anularea vizitei ministrului suedez al Аpărării Paul Jonsson la Ankara – ministrul turc al Аpărării Naționale, Hulusi Akar, a spus că acest lucru nu mai are sens.

Pe fundalul războiului din Ucraina, pe 18 mai 2022, Suedia și Finlanda au depus cereri secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru a se alătura alianței. Ankara a blocat începerea examinării acestor cereri, însă, în iunie 2022, Turcia, Suedia și Finlanda au semnat un memorandum tripartit care conține condițiile pe care țările scandinave trebuie să le îndeplinească pentru a adera la NATO. În special, Stockholm și Helsinki au convenit să coopereze deplin cu Ankara în lupta împotriva PKK și a structurilor sale.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий