X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Financial Times: Germania se teme de sistarea completă a Nord Stream

25 iun. 11:30   Diverse
1965

Acest lucru va „submina eforturile” Germaniei de a umple facilitățile de stocare a gazelor în așteptarea sezonului de încălzire de iarnă. Guvernul german se teme că, în cadrul activităților anuale de întreținere a gazoductului Nord Stream, Rusia ar putea opri complet aprovizionarea cu gaze prin intermediul acesteia. Despre aceasta scrie ziarul Financial Times.

„Oficialii se tem că Gazprom... ar putea întrerupe complet aprovizionarea cu gaz în timp ce Nord Stream este închis pentru reparații, ceea ce va submina eforturile Germaniei de a umple depozitele de gaz înainte de sezonul de încălzire de iarnă”, transmite Prime. Lucrările de reparații planificate la gazoductul Nord Stream vor începe pe 11 iulie.

După cum a declarat reprezentantul Ministerului Economiei al Germaniei, guvernul menține „contacte strînse cu comercianții de gaze care se pregătesc pentru această dată”.

Publicația indică faptul că depozitele de gaze din Germania sînt acum pline în proporție de 58%, în timp ce guvernul intenționează să ajungă la 90% pînă la 1 noiembrie. Dar din cauza problemelor cu gazoductul Nord Stream, importatorii de gaze trebuie să compenseze volumele lipsă de pe piața spot, unde prețurile sînt mult mai mari. În raportul său, Agenția Federală de Rețea a Germaniei a avertizat companiile și consumatorii germani despre posibilitatea unei creșteri semnificative a prețurilor la gaze și i-a îndemnat să economisească.

„Situația este tensionată și nu poate fi exclusă deteriorarea sa în continuare. În același timp, aprovizionarea cu gaze în Germania este în prezent stabilă. Securitatea aprovizionării Germaniei este asigurată... Prețurile cu ridicata au crescut semnificativ ca urmare a reducerii livrărilor și s-au stabilizat la un nivel ridicat... Întreprinderile și consumatorii casnici trebuie să țină cont pe creșterea semnificativă a prețurilor la gaze.


Agenția Federală de Rețea susține cu fermitate apelul de a economisi cît mai mult gaz”, citează RIA Novosti raportul agenției.

Potrivit informațiilor anterioare, Gazprom a fost forțat să reducă livrările de gaz către Germania prin Nord Stream 1, după ce Canada, invocînd sancțiuni anti-ruse, a refuzat să returneze una dintre turbinele pentru pomparea gazului prin conducta de gaze după o reparație programată.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав