X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1081

FBI a căutat documente clasificate despre arme nucleare în timpul perchezițiilor la Donald Trump

12 aug. 23:30   Diverse
1209 0

Suspiciunile privind prezența unor documente clasificate cu informații despre armele nucleare este explicația pentru care procurorul general al SUA, Merrick Garland, a autorizat perchezițiile la reședința din Florida a fostului președinte american Donald Trump, potrivit unor surse familiare cu ancheta citate de Washington Post, relatează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Sursele menționate nu au precizat dacă aceste documente clasificate conțineau informații despre arsenal nuclear al Statelor Unite sau al altui stat. Newsweek scria anterior că un informator le-a spus precis ofițerilor FBI ce documente se află la Mar-a-Lago și unde să le găsească. Joi, procurorul general Merrick Garland a declarat că a autorizat personal solicitarea guvernamentală pentru un mandat de percheziții și a cerut unui tribunal din Florida ca mandatul să fie făcut public, menționînd că Trump însuși a vorbit public despre percheziție. Ulterior, Trump a publicat o declarație în care transmite că nu se va opune, ci mai degrabă „încurajează eliberarea imediată a acelor documente” legate de ceea ce el a numit „percheziția și spargerea neamericană, nejustificată și inutilă”.

Trump a fost în mod deosebit interesat de arsenalul nuclear al SUA în timp ce a fost la Casa Albă și s-a lăudat că este la curent cu informații extrem de secrete. În vara lui 2017, el le-a spus liderilor militari americani că își dorește un arsenal comparabil cu nivelul maxim atins în timpul Războiului Rece, ceea ce ar fi implicat o creștere de zece ori, o solicitare care l-a determinat pe secretarul de stat de atunci, Rex Tillerson, să-l descrie drept un „nesăbuit”.

În cartea sa despre președinția lui Trump – „Furia” – Bob Woodward l-a citat pe fostul președinte spunîndu-i: „Avem lucruri despre care nici măcar nu ați văzut sau auzit. Avem lucruri despre care Putin și Xi nu au auzit niciodată pînă acum. Nu mai are nimeni, ceea ce avem este incredibil.”

Woodward a spus că a aflat ulterior că SUA au într-adevăr un nou sistem de arme nespecificat, iar oficialii au fost „surprinși” că Trump a dezvăluit acest fapt.Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав