Fazele lunii în ianuarie 2023: Cînd avem Lună Nouă și Lună Plină?

11 ian. 20:00   Diverse
2469 0

Dacă vrei să știi care sînt fazele lunii în ianuarie 2023, acest articol îți vine în ajutor. Aici poți afla cînd pică luna nouă sau luna plină la începutul anului și ce se întîmplă cu aceste schimbări în viața fiecăruia dintre noi. Sînt date exacte despre poziția Lunii în raport cu dreapta pămînt – soare.

Aceste schimbări variază în funcție de mișcarea lunii în jurul pămîntului. Perioada în care fazele lunii se repetă se numește lună sinodică și are o durată de aproximativ 29,5 zile. Luna are o mișcare de rotație în jurul Pămîntului pe o orbită care este aproape circulară și are o perioadă de 27,3 zile, fiind numită perioada siderală.

Deși mulți consideră că fazele lunii ar fi datorate umbrei Pămîntului, se pare că de fapt se iau în calcul orientarea a trei corpuri cerești: soarele, pămîntul și luna. Există patru faze ciclice ale lunii și acestea sînt luna nouă, primul pătrar, luna plină și ultimul pătrar. Atunci cînd vorbim despre luna nouă, trebuie să avem în considerare faptul că luna se află între pămînt și soare. În cadrul primului pătrar vorbim despre o depărtare ( elongație ) față de soare de 90° est. În acest stadiu vedem doar jumătate din lună.

În faza lunii pline, astrul se află la 180° de soare, fiind vizibil luminat tot discul. Cît despre ultimul pătrar, aici luna se află la o depărtare de 90° vest, față de soare. Acest lucru semnifică faptul că putem vedea iluminată doar jumătatea stîngă a discului lunar. Potrivit astrologilor, atît luna plină cît și luna nouă ne afectează viața. Luna plină reușește să ne accelereze bătăile inimii și are o influență asupra tiroidei și glandei hipofize.

Este recomandat ca în aceste perioade să nu apelăm la intervenții chirurgicale și să evităm controalele la medicul dentist. În ceea ce privește luna nouă, organismul nu mai procesează atît de bine alimentele bogate în grăsimi sau zaharuri. Este indicat să consumăm mai multe legume și fructe.

Luna plină a picat pe data de 7 ianuarie 2023


Prima lună plină din ianuarie a avut loc pe data de 7 ianurie 2023. În multe culturi, această fază se mai numește și “Luna plină a lupilor”. Luna plină din Rac se spune că întregește dorința de a fi alături de cei dragi și de oamenii ce ne susțin necondiționat.

Cu toate acestea, conjunctura astrală este una destul de tensionată. De aceea, în perioada următoare vor exista multe momente de cotitură în viața nativilor din zodiac. Vor ieși la iveală obligațiile pe care aceștia le au față de cei apropiați. Nu vor fi excluse grijile față de sănătate și problemele financiare.

Luna plină are întotdeauna o însemnătate aparte atunci cînd vorbim despre problemele de sănătate. Cei mai mulți dintre nativi sînt sfătuiți să aibă grijă în această perioadă, pînă în data de 9 ianuarie 2023. Se pare că vor fi afectate căile respiratorii și zona pieptului, ceea ce înseamnă că anumite controale de rutină nu sînt de neglijat.

Luna nouă pică pe data de 21 ianuarie 2023

În ceea ce privește luna nouă, aceasta pică pe data de 21 ianurie 2023 în zodia Vărsător. Vor exista și aici multe momente de cotitură. Nativii sînt sfătuiți să realizeze schimbări semnificative în viața lor. Atît pe plan sentimental, cît și financiar se vor produce modificări. Familia extinsă va avea multe lupte de dus cu aceștia, dar fiind faptul că încăpățînarea lor va ieși la iveală într-un mod inexplicabil.

Banii vor fi o prioritate în această perioadă, asta pentru că vor exista surse de venit din exterior. Acest lucru va reuși să crească dorința nativilor de a trăi în lux. Vor exista și clipe de îndoială, iar noi perspective pentru viitor vor putea fi abordate fără greș de această dată.

Fazele lunii în 2023

Noul an vine cu aspecte astrologie importante. Nativii din zodiac vor avea parte de momente cheie în viața lor. Fazele lunii vor aduce fără doar și poate schimbări vizibile. În cadrul lunii noi vor exista nopți întunecate, iar pentru fazele intermediare va exista primul pătrat ce urmează după o semilună crescătoare. Astfel, seara apare vizibilă pe cer o jumătate din Lună. După ultimul pătrat, va putea fi observată dimineața o semilună în scădere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий