COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Faţa ascunsă a Lunii, într-o imagine făcută acum 60 de ani

Faţa ascunsă a Lunii, într-o imagine făcută acum 60 de ani

În Rusia, a fost prezentată una dintre primele imagini ale feţei ascunse a Lunii. Imaginea a fost făcută de stația „Luna-3” acum 60 de ani, scrie RIA Novosti.

Fotografii, materiale cartografice și imagini au fost prezentate de Arhiva de Stat a Rusiei de Documentație Științifică și Tehnică (RGANTD). Printre materialele publicate se găsesc imagini ale stației „Luna-3”, de asemenea este arătat schematic modul în care a fost făcută fotografia părţii opuse a satelitului Pămîntului.

Stația „Luna-3” a fost lansată pe 4 octombrie 1959 de port-satelitul „Vostok-L” și s-a aflat în zbor aproximativ 207 de zile. Cu ajutorul său, pe 7 octombrie a aceluiași an, primele fotografii a feţei ascunse a Lunii au fost făcute de la o distanță de 60-70 mii de kilometri de Pămînt. Cu ajutorul lor, au fost întocmite primul atlas și harta satelitului, iar în 1961 a fost lansat un nou glob al Lunii.


În decembrie 2018, China a lansat nava spațială „Chang'e-4” pentru a studia partea îndepărtată a Lunii. El a aterizat în bazinul Aitken, în zona Polului Sud al satelitului Pămîntului.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load