Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Fapte care dovedesc că o persoană are superputeri (partea 1)

3 iul. 2019,, 20:00   Externe
3242 0

Toate acestea dovedesc că aveți un potențial extraordinar. De fapt, sînteţi un super-erou.

Materialul a fost pregătit de redacţia InoSMI în exclusivitate pentru secțiunea RIA Science >> Krutika Mallikarjuna

1. Inima umană extrasă din cutia toracică, la fel ca și în filmul Indiana Jones, este de fapt capabilă să bată pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece are propriul sistem electric și va continua să primească energie electrică din aerul din jur.

2. Acidul gastric este atît de puternic încît corpul dumneavoastră la fiecare 3-4 zile creează o mucoasă gastrică complet nouă.

3. Nasul uman poate recunoaște și memora 50.000 de mirosuri unice, dar acest lucru este complet incomparabil cu abilitățile cîinelui în acest domeniu.


4. Strănutaţi cu o viteză de 160 kilometri pe oră sau chiar mai mult.

5. Lungimea vaselor sangvine este de 96.000 de kilometri, lungime suficientă pentru a înconjura de două ori şi jumătate ecuatorul.

6. Zilnic, inima umană creează energie suficientă pentru ca un camion să poată parcurge o distanţă de 32 de kilometri. De-a lungul vieții, inima unui om produce o cantitate atît de mare de energie încît ar fi suficient ca acest camion să parcurgă distanța de la Pămînt pînă la Lună și înapoi.

7. În medie, în perioada de la naștere pînă la 70 de ani, o persoană pierde aproximativ 50 de kilograme de piele, cantitate comparabilă cu greutatea unei persoane de statură joasă.

8. Dacă, privind cerul într-o seară clară, puteți vedea Andromeda, înseamnă că ochii dvs. sînt atît de sensibili încît pot distinge un punct slab de lumină în cea mai apropiată de noi galaxie, situată la o depărtare de 2,5 milioane ani lumina de noi.

9. O persoană poate sforăi, emiţînd în același timp un sunet de aproximativ 80 de decibeli, lucru comparabil cu a dormi lîngă un ciocan pneumatic în funcţiune, care distruge cimentul. Nivelurile de zgomot peste 85 de decibeli sînt considerate dăunătoare pentru urechea umană.

10. Un om, în timpul vieții sale produce suficientă salivă pentru a umple aproximativ două bazine, adică aproximativ 24.000 de litri.

11. Sînteţi alcătuiţi din 7 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 (echivalentul a 7 octillioane) de atomi.

12. Și vîrsta fiecăruia dintre aceste 7 octilioane de atomi este de miliarde de ani.

13. Neuronii sînt excitați cu o viteză de 240 kilometri pe oră.

14. În afară de cele cinci simțuri, de fapt aveți un meta-simt numit propriocepţie, care combină cunoștințele creierului cu ceea ce fac mușchii voștri, cu un sentiment al mărimii și formei corpului, și astfel obțineți o idee despre locul în care părțile corpului sînt în raport unul cu celălalt. Prin urmare, puteți să vă atingeți ușor nasul avînd ochii închiși.

15. Ritmul cardiac, precum și expresiile faciale se schimbă în funcție de muzica pe care o ascultați.

16. Creierul, atunci cînd este treaz, poate produce suficientă electricitate pentru alimentarea unui bec electric.

17. În cazul unei comparaţii, oasele dvs. se vor dovedi a fi mai durabile decît oțelul, deoarece o bară de oțel, comparabilă ca mărime, va cîntări de patru sau cinci ori mai mult. Un metru cub de os, în principiu, este capabil să reziste la o greutate de 10.000 de kilograme, aproximativ egală cu greutatea a cinci camioane standard.

18. Și în ciuda faptului că acestea sînt mai durabile decît oțel, oasele sînt alcătuite în proporţie de 31% din apă.

19. Dacă ochiul uman ar fi o cameră digitală, ar avea o rezoluție de 576 megapixeli. Pentru comparație, camera Mamiya DSLR s-a dovedit a fi cea mai puternică pe care am putut-o găsi, iar rezoluția matricei sale este de 80 de megapixeli, cu un preț impresionant cu amănuntul de 34.000 de dolari.

20. În plus, experții consideră că ochiul uman poate distinge 10 milioane de culori diferite.

21. Dacă ADN-ul ar putea fi desfăcut, atunci lungimea sa, ținînd cont de toate celulele corpului uman, ar fi de 16 miliarde de kilometri, ceea ce înseamnă distanța de la Pămînt pînă la Pluton și înapoi.

22. În timpul vieții, memoria pe termen lung a creierului dvs. poate stoca pînă la 1 cvadrilion (1 milion de miliarde) de biți individuali de informații.

23. Creierul uman, în special cortexul său prefrontal, care ne ajută să dezvoltăm abilitățile sociale și comunicarea cu alte persoane, continuă să se dezvolte pînă la 40 de ani și chiar mai mult.

24. Pe parcursul vieții, inima unei persoane pompează aproximativ 1,5 milioane de barili de sînge – suficient pentru a umple 200 de cisterne de cale ferată.

25. Corpul uman produce 180 de milioane de globule roșii pe oră.

Va urma.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?