COVID-19 în MOLDOVA

Facebook va plăti sute de mii de utilizatori pentru a-și dezactiva aplicația

Facebook va plăti sute de mii de utilizatori pentru a-și dezactiva aplicația

Facebook va plăti sute de mii de utilizatori pentru a-și dezactiva aplicația, cu cîteva săptămîni inainte de alegeri prezidențiale din SUA, ca parte a unui studiu privind impactul rețelelor de socializare asupra atitudinilor politice, scrie Business Insider.

Compania va oferi sume de pînă la 120 de dolari, săptămînal, abonaților care sînt dispuși să-și dezactiveze conturile de Facebook și Instagram sau să fie de acord cu „modificări specifice” pentru o perioadă de pînă la șase săptămîni, potrivit ABC7 Chicago. Inițiatorii studiului se așteaptă să participe între 200.000 și 400.000 de utilizatori.

„Acest studiu urmărește impactul modului în care oamenii interacționează cu produsele noastre”, a declarat un reprezentant al gigantului tech. "Oricine vrea să participe - fie că completează sondaje sau își dezactivează conturile de Facebook sau Instagram pentru o anumită perioadă de timp - va fi recompensat. Este o practică standard pentru acest tip de cercetare academică". Însă, Facebook nu plătește cercetătorii din spatele acestui studiu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load