COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6634

Facebook permite anumitor personalităţi să nu respecte regulile de moderare a conţinutului

14 sep. 23:30   Diverse
739 0

Un program al Facebook permite anumitor celebrităţi, politicieni şi internauţi să nu respecte aceleaşi reguli de moderare a conţinutului ca restul utilizatorilor, scrie luni Wall Street Journal, relatează AFP.

Numit "Crosscheck" sau "XCheck", programul nu aplică aceleaşi controale mesajelor postate de aceste "VIP"-uri pe conturile de Facebook şi Instagram ca cele de pe restul conturilor, afirmă cotidianul economic, citînd documente interne ale companiei.

Programul a inclus pînă la 5,8 milioane de abonaţi în 2020. Unii sînt scutiţi de reguli, în timp ce alţii pot posta mesaje care încalcă teoretic instrucţiunile în timp ce aşteaptă ca un angajat Facebook să le verifice.

Acest lucru nu înseamnă că există "două sisteme de justiţie" în cadrul grupului, a declarat Andy Stone, un purtător de cuvînt al Facebook, într-o serie de mesaje pe Twitter.

Dacă unele pagini sau conturi sînt verificate de două ori, acest lucru se întîmplă pentru a se asigura că regulile sînt puse în aplicare în mod corespunzător şi sînt "evitate greşelile", a mai spus el.

"Ştim că aplicarea regulilor noastre nu este perfectă şi că există compromisuri între viteză şi precizie", a recunoscut el.

Potrivit Wall Street Journal, Facebook a permis, de exemplu, în 2019 vedetei de fotbal Neymar să le arate milioanelor sale de urmăritori fotografii nud ale unei femei care l-a acuzat de viol, înainte de a le şterge.

Grupul ar fi permis, de asemenea, ca unele conturi să publice afirmaţii considerate false de verificatorii de conţinut ai Facebook, inclusiv că vaccinurile ucid, că Hillary Clinton ar fi muşamalizat aşa-zise reţele de pedofilie sau că fostul preşedinte american Donald Trump i-ar fi numit "animale" pe toţi solicitanţii de azil.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽