X 

Explozie puternică la o conductă de gaze pe o autostradă din România. Există victime

21 sep. 11:52   Diverse
2837 0

Patru oameni au murit și cinci au fost răniți, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimănești din județul Vrancea, după o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz aflată pe un șantier de lucru de pe autostrada A7.

Despre acest lucru, după cum scrie "Adevărul European", a anunțat Antena 3 CNN.

În jurul orei 01:30, pompierii au fost chemați în zona autostrăzii A7, unde se desfășurau lucrări de construcție. Focul a fost stins în aproximativ trei ore.

În urma incidentului, cinci persoane au fost rănite. La fața locului au fost găsite patru persoane carbonizate.

Doi bărbați în vîrstă de 61 și 53 de ani, răniți în urma exploziei, au fost transportați cu elicopterele la un spital din București, suferind arsuri pe o suprafață de 65%, respectiv, 40% din corp. Alți trei răniți nu au avut nevoie de ajutor medical.


Muncitorii surprinşi în explozia de pe Autostrada A7 compactau terasamentul autostrăzii şi lucrau pe lîngă conductă, deşi li se spusese să nu muncească acolo.

Conducta era la 1,2 metri adâncime, iar zona era marcată ca să ştie unde este conducta şi să nu se apropie de zona respectivă până la relocare. Însă în timpul lucrărilor, muncitorii au agățat conducta şi au spart-o. Datorită presiunii de 35 bar şi a volumului mare de gaz debit de 100.000 mc s-a produs o deflagraţie, după care a luat foc şi astfel s-a produs explozia.

Incendiul violent a deteriorat prin incendiere trei cisterne, a distrus scarificatorul compactor şi încă un utilaj uşor de compactare şi un dumper.

0
0
0
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?