Experți: Micul dejun te salvează de la infarct

Experți: Micul dejun te salvează de la infarct

Oamenii de știință de la Universitatea de stat Sao Paulo din Brazilia au descoperit că persoanele care sar peste micul dejun și mănîncă înainte de culcare sînt expuse riscului de a muri de un atac de cord.


Experții au efectuat un sondaj în rîndul a 113 pacienți cu vîrsta de aproximativ 60 de ani care au supraviețuit unui infarct miocardic. De asemenea la ei și segmentului ST al electrocardiogramei (STEMI) a arătat o creștere.


S-a constatat că 58% dintre respondenți săreau în mod regulat peste masa de dimineață, 51% au mînacat înainte de culcare, iar 41% dintre voluntari au avut ambele obiceiuri. S-a constatat că în ultimul grup, riscul de deces din cauza unui atac de cord recidivant și a anginei pe parcursul a 30 de zile de la primul atac a fost de 4-5 ori mai mare.


Oamenii de știință subliniază faptul că mîncarea regulată este o modalitate de a preveni un infarct și de a îmbunătăți starea pacientului după aceasta.


Cercetatorii amintesc că pauza dintre cină și somn ar trebui să fie de cel puțin două ore, iar micul dejun ar trebui să includă produse lactate, carbohidrați și fructe.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load