COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Există o subfamilie de gîndaci indestructibili (VIDEO)

23 oct. 19:30   Diverse
1225 0

Dacă te întrebai care este cea mai rezistentă vietate, află că este vorba despre un gîndac!

Cercetătorii i-au descoperit în sfârşit secretul! Este cunoscut ca gîndacul de fier pentru că este aproape indestructibil. Poate rezista la o greutate de 39 de mii de ori mai mare decît cea proprie! Numele ştiinţific este Zopherinae (Zo-fe-ri-ne) şi i-a fascinat pe cercetători cu exoscheltul lui asemănător cu o stîncă. Gîndacul este atît de rezistent încât poate să supravieţuiască atunci când este călcat de o maşină cu forţa de 100N, transmite mediafax.ro.

De ce este acest tip de gîndac atît de rezistent? Echipa de cercetători i-au scanat tot corpul pentru răspuns. Şi au descoperit că acesta are elitre, adică aripi modificate care s-au intercalat ca un puzzle. Cercetătorii vor să aplice descoperirea pentru a face structuri indestructibile în lumea reală.

Descoperirile au fost publicate în jurnalul Nature.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X