X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Excesul de alimente picante poate creşte riscul de demenţă

5 aug. 2019,, 03:00   Externe
2894 0

Rezultatele unui studiu realizat de oameni de ştiinţă din mai multe ţări arată o asociere între creşterea consumului de chili şi a riscului de demenţă.

„Chili este unul dintre cele mai utilizate condimente din lume, în Asia mai mult decît în ţările europene. În unele regiuni din China, precum Sichuan şi Hunan, în medie, aproape unul din trei adulţi consumă în fiecare zi alimente picante“, a declarat unul dintre autorii studiului, Ming Li, de la Universitatea din Australia de Sud, citat de agerpres.ro.

Capsaicina este ingredientul activ din chili şi ar avea un rol în stimularea metabolismului, arderea grăsimii şi inhibarea tulburărilor vasculare. Studiile anterioare au arătat că că chili este benefic pentru greutatea corporală şi presiunea arterială. Însă, în această cercetare, am identificat efecte adverse asupra cogniţiei în rîndul adulţilor vîrstnici, a reamintit Zumin Shi, profesor asociat la Facultatea de Ştiinţe Medicale din cadrul Universităţii din Qatar.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, cercetarea în cauză este primul studiu longitudinal care analizează asocierea dintre aportul de chili şi funcţiile cognitive.

În cadrul unui studiului au fost monitorizaţi 4.582 de adulţi din China, de 55 de ani şi peste această vîrstă, în perioada 1991 şi 2006 şi s-a descoperit că mai mult de 50 de grame de chili pe zi duce la un declin cognitive mai rapid. Potrivit oamenilor de ştiinţă, persoanele cu o greutate corporală normală ar putea fi mai sensibile la aportul de chili în comparaţie cu indivizii supraponderali. Astfel, memoria şi greutatea lor suferă un impact mai mare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?