COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Este incredibil ce a fost găsit într-un apartament ”modest” din Londra

9 feb. 2018,, 21:30   Diverse
3433 0

O capodoperă nigeriană, dată dispărută în urmă cu mai mulți ani, și considerată un simbol al reconcilierii din Nigeria și Biafran, a fost găsită într-un apartament ”modest” din nordul Londrei, scrie BBC News.

Pictura realizată de Ben Enwonwu în 1974 îl reprezintă pe Prințul Ife Adetutu Ademiluyi și este cunoscută sub numele de Tutu.

Lucrarea urmează să fie scoasă la licitație la sfîrșitul lunii februarie și se aștepată să se vîndă cu peste 300.000 de lire sterline. Această sumă este un record pentru un artist modern nigerian.

Specialiștii au numit-o „cea mai semnificativă descoperire în arta africană contemporană în ultimii 50 de ani”.

Enwonwu, considerat tatăl modernismului nigerian, a pictat trei versiuni ale lui Tutu și toate trei au dispărut după moartea sa în 1994. Această lucrare este singura găsită, celelate două încă sînt pierdute.


Giles Peppiatt, directorul de artă modernă africană la casa de licitații Bonhams, a făcut descoperirea după ce a fost invitat să evalueze opere de artă într-un „modest apartament din nordul Londrei”. El a spus că este în mod regulat solicitat să evalueze versiuni ale lui Tutu, care se dovedesc a fi copii.

Nu se știe cum a ajuns piesa în nordul Londrei, iar proprietarii au cerut să le fie păstrat anonimatul. Pictura va fi licitată la Bonham’s pe 28 februarie.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X