X 

„Este anormal”. Un oraș din Italia a înregistrat cea mai fierbinte zi din ultimii 260 de ani

27 aug. 02:15   Diverse
4640 0

Oraşul Milano, din nordul Italiei, a înregistrat, miercuri, un nou record de temperatură medie zilnică, de 33 grade Celsius, în contextul în care un val de căldură care a început la jumătatea lunii august a atins apogeul, a anunţat Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPA), citată de Reuters.

A fost cea mai fierbinte zi de la momentul în care staţia Milano Brera a început să înregistreze temperaturile, în 1763. Recordul precedent de temperatură medie zilnică din Milano era de 32,8 grade Celsius, stabilit la 11 august 2003. Capitala Italiei, Rom, a înregistrat o temperatură record în iulie, de 41,8 grade Celsius, transmite Digi.

Mare parte din sudul Europei a fost afectată de caniculă în această vară, situaţie care a alimentat incendiile, a determinat guvernele să emită avertismente referitoare la pericolele la adresa sănătăţii şi a perturbat vacanţele mai multor turişti. Potrivit ARPA, 23 şi 24 august au fost cele mai fierbinţi zile de vară de pe teritoriul regiunii Lombardia, care înconjoară Milano, mai multe oraşe înregistrînd temperaturi maxime de peste 40 de grade Celsius.

Agenţia a adăugat că temperaturile „intense şi anormale” au afectat, de asemenea, Alpii italieni. Totuşi, valul de căldură este pe cale să se încheie, a precizat agenţia, locul caniculei fiind luat de furtuni puternice şi de o scădere bruscă a temperaturilor cu pînă la 10-15 grade Celsius, la începutul săptămînii viitoare.

1
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?