X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3722

Erevan evaluează pozitiv întîlnirea liderilor Armeniei și Azerbaidjanului în Moldova

5 iun. 13:45   Diverse
1759 0

Un acord de pace între Azerbaidjan și Armenia ar putea fi semnat pînă la sfîrșitul anului.

Despre acest lucru a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei, Armen Grigoryan, a anunțat Radio Azatutyun.

"Negocierile se desfășoară foarte intens și, dacă vom menține acest curs, există posibilitatea de a încheia un acord de pace pînă la sfîrșitul anului", a spus Armen Grigoryan.

"Suntem hotărâți să găsim soluții și, în cadrul acestor soluții, să promovăm agenda de pace și să încheiem un acord de pace", a adăugat el.

Erevan evaluează pozitiv întîlnirea liderilor care a avut loc la 1 iunie în Republica Moldova, a menționat Grigoryan.


"Aceasta este o bună oportunitate de a avansa agenda de pace. Sprijinul comunității internaționale pentru această agendă este foarte important", a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei.

Anterior, prim-ministrul Armeniei, Nikol Pashinyan, a declara că Erevanul recunoaște integritatea teritorială a Azerbaidjanului, care include și Karabahul, dar cu condiția asigurării securității populației armene.

Pashinyan a confirmat că Erevan și Baku au convenit asupra recunoașterii reciproce a integrității teritoriale a celuilalt.

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat că Azerbaidjanul și Armenia ar putea semna un tratat de pace în viitorul apropiat dacă Erevanul nu își va schimba din nou poziția.

"Acum că Armenia a recunoscut deja integritatea noastră teritorială, practic nu există niciun obstacol serios în calea încheierii unui tratat de pace. Sînt sigur că un tratat de pace poate fi semnat în viitorul apropiat dacă Armenia <...> nu își va schimba din nou poziția", a spus liderul azer.

După cum s-a anunțat anterior, o întîlnire a Președintelui azer Ilham Aliyev, a Prim-ministrului armean Nikol Pashinyan, a președintelui Consiliului European Charles Michel, a cancelarului german Olaf Scholz și a președintelui francez Emmanuel Macron a avut loc în Moldova în marja celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene din 1 iunie.

În urma rezultatelor acestei întîlniri, s-a afirmat că reuniunea miniștrilor de Externe ai Azerbaidjanului și Armeniei, Ceyhun Bayramov și Ararat Mirzoyan, va avea loc pe 12 iunie la Washington, iar pe 21 iulie la Bruxelles, cu participarea șefului Consiliului European, Charles Michel, vor avea loc discuții între președintele Azerbaidjanului Ilham Aliyev și prim-ministrul Armeniei, Nikol Pashinyan.

0
2
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?