X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Erdogan, la Istanbul, și Kılıçdaroğlu, la Ankara, și-au exprimat simultan votul

28 mai. 15:30   Diverse
1663 0

Președintele turc în exercițiu Recep Tayyip Erdogan și rivalul său Kemal Kılıçdaroğlu au aruncat aproape simultan buletinele de vot completate în urnele de vot din Istanbul și, respectiv, Ankara, în turul doi al alegerilor de duminică.

Canalele locale de televiziune au difuzat imagini în direct din ambele orașe.

Candidații și-au aruncat buletinele de vot în urne practic în aceeași secundă și au trecut mai departe pentru a discuta cu reprezentanții mass-media. Comentatorii nu exclud ca această situație să fi fost planificată inițial și să reflecte gradul de tensiune al competiției dintre cei doi politicieni.

După vot, Erdoğan a remarcat că "pentru prima dată în istoria democrației turcești, alegerile prezidențiale se desfășoară în două tururi". El a declarat că speră într-o participare record de 90%, la fel ca la primul tur de scrutin din 14 mai.

Kılıçdaroğlu, la rîndul său, a vorbit destul de dur despre atmosfera din țară în contextul alegerilor. El a făcut apel la fiecare cetățean să meargă la secțiile de votare și "să voteze pentru a se elibera de presiune, de regimul autoritar, pentru ca această țară să poată fi cu adevărat liberă".


Votul în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Turcia a început la ora locală 08:00. Secțiile de votare vor fi deschise pînă la ora 17:00, după care va începe numărarea voturilor.

Primele rezultate ale scrutinului sînt așteptate să fie cunoscute duminică seara. Pînă la 1 iunie, CEC intenționează să anunțe rezultatele finale atît ale alegerilor prezidențiale, cît și ale celor parlamentare, care au avut loc la 14 mai.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?