Coronavirus stiri: 8212
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Elveția e singura țară din lume care are suficiente adăposturi antiatomice pentru populație

27 apr. 19:00   Diverse
947

Elveția este o țară care poate să mobilizeze în patru ore o armată de 650.000 de soldați, iar în două zile, o armată de 1.7 milioane de soldați. Pentru comparație, SUA poate mobiliza doar 1.3 milioane de soldați

Această țară ultra militarizată este amplasată pe un relief foarte muntos. Elveția este țară care a avut și are un plan de apărare foarte bine pus la punct care o face foarte greu de cucerit. Podurile, șoselele și căile ferate au fost construite în așa fel să poată fi detonate de la distanță ca să nu lase inamicului să le folosească.

În caz de atac, tactica lor oficială de apărare este să abandoneze orașele și să se refugieze în munți, unde elvețieni au construit peste 26.000 de buncăre și fortărețe de apărare camuflate și bine conectate între el prin tuneluri.

În caz de război nuclear, Elveția e singura țară din lume care suficiente adăposturi antiatomice pentru 114% din populație, adică 8,6 milioane de buncăre, unde pot ajunge toți elvețienii și foarte mulți refugiați.

Orice bărbat elvețian este obligat să facă armata care durează doar trei luni și, în 72 de ore, este mobilizat. După aceste trei luni, tînărul primește o armă, o conservă și o uniformă militară, pe care acesta le ia acasă. Periodic, bărbații elvețieni sînt rechemați în armată, pentru a nu uita cunoștințele și abilitățile militare acumulate.


Elveția este o țară care are doar 300 de km în lungime şi un buget militar de 7,5 miliarde de dolari, dar dispune de 800 de tancuri și blindate și de 350 avioane militare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав