X 
Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 424

Elon Musk încearcă să-și liniștească acționarii de la Tesla după ce aceștia au început să vîndă masiv acțiuni

23 dec. 2022,, 22:30   Diverse
1593 0

Elon Musk a anunţat, joi, că nu va mai vinde acţiuni Tesla timp de aproximativ doi ani şi susține că economia se va confrunta cu o „recesiune serioasă” în 2023, iar cererea pentru produse de mare valoare va fi mai redusă, relatează Reuters.

Declaraţiile vin după ce investitorii au vîndut masiv acţiuni Tesla, din cauza temerilor că directorul general şi principalul acţionar al celui mai valoros producător de automobile electrice este mai preocupat de reţeaua socială Twitter, a cărui achiziție s-a dovedit un fiasco pentru miliardar, transmite digi24.

„Nu voi mai vinde probabil acţiuni doi ani de acum încolo. Sigur nu anul viitor, în nici un caz, şi probabil nici anul următor”, a declarat miliardarul american, care a pierdut locul 1 în topul miliardarilor, după ce a cumpărat rețeaua socială și după mai multe săptămîni de gestionare haotică a acesteia.

Joi, la Bursa de la New York, acţiunile Tesla au scăzut în timpul şedinţei de tranzacţionare cu 8,9% iar după închiderea Bursei au urcat cu 3%, la 129,23 dolari.

Tesla a decis să ofere clienţilor americani un discount de 7.500 de dolari, dacă aceştia achiziţionează două dintre cele mai ieftine modele ale sale pînă la sfîrșitul anului, o iniţiativă care va relansa dezbaterile cu privire la problemele cu care se confruntă Tesla în a-şi atinge ţinta de livrări.


Discount-ul de 7.500 de dolari oferit de Tesla celor care cumpără un sedan Model 3 sau un SUV Model Y este dublu faţă de ceea ce oferea aceeaşi companie la începutul acestei luni şi, cel mai probabil, are legătură cu modificările în legislaţia fiscală americană ce urmează să intre în vigoare în 2023.

Săptămîna trecută, Musk anunţase o nouă vînzare de acţiuni, de 3,6 miliarde de dolari, astfel încît de anul trecut şi pînă acum a vîndut titluri de aproape 40 miliarde de dolari, ceea ce a provocat frustrarea investitorilor. Board-ul Tesla este deschis la ideea răscumpărării de acţiuni, dar operaţiunea va depinde de nivelul recesiunii, a declarat Musk.

Acţiunile Tesla sînt la cel mai scăzut nivel din ultimii peste doi ani.

„Cred că dificultăţile economice vor fi mai accentuate decît cred acum oamenii. Locuinţele şi maşinile vor fi afectate în mod disproporţionat de condiţiile economice”, susţine Musk. Tesla a devenit cea mai valoroasă companie din industria auto prin producţia de masă de automobile electrice şi, între timp, s-a extins şi pe segmentul bateriilor pentru reţelele electrice şi sistemelor de producţie de energie fotovoltaică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий